Avaldasime omaloomingu CD

Eesti Noorte Segakoor avaldas 25. sünnipäeva puhul oma lauljate loominguga plaadi “Oma laul”.

Plaadil kõlab Brenda Pärteli, Triin Samueli, Egon Elbre, Eerik Robert Otsa, Kaspar Saakpaki, Luisa Susanna Kütsoni ja Patrik Sebastian Unti looming.

“Selle plaadi sündi mõjutas tugevasti koroonaaeg. Sel ajal me koorilaagreid ei saanud korraldada, kuid lauljate seas tekkis üleskutse kirjutada ise koorilaul. Mõni laul sel plaadil on noore inimese esimene katsetus selles vallas, mõni helilooja on juba veidi teatum. Noored mõtlevad ja kirjutavad igatsusest, armastusest, surmast ja Jumalast aga ka looduses kogetust. Oma lauljate loomingu õppimine ja laulmine on olnud eriline. Üle-eestiline koor on niigi väga ühtehoidev punt, sest peale laulmise me ka sööme, mängime ja magame pead-jalad koos, aga nende laulude õppimisel tajusin mingisugust erilist toetust ja hoitust heliloojate vastu, kes on julgenud Oma Laulu kaasa tuua ja end seeläbi teistele avada. Huvitav on ka see, kelle tekste on noored valinud. Ernst Enno ja Doris Kareva kõrval on sõnu seadnud ritta noored ise ja on ka pöördutud oma sõprade ja samaealiste luuletajate poole,” kirjeldab koori dirigent Silja Uhs.

Kel huvi partituuridega tutvuda või kaasa laulda, saab noori heliloojaid toetada soetades Noodiriiulist samanimelise kogumiku: https://noodiriiul.ee/noot/segakoorilaule-2022-oma-laul/

Täname Risto Ööbik, Triin Samuel, Rasmus Laks, Meelis Tinno, Egon Elbre, Anu Aimla, Tanel Klesment.